Про це під час засідання уряду повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Розуміємо, що громадяни пенсійного віку потребують особливої підтримки під час війни. Тому знайшли ресурси, проіндексували пенсії, продовжили доплати, надаємо субсидії та пільги, допомагаємо всім, хто цього потребує», — зазначив він, висловивши вдячність міжнародним партнерам, завдяки яким вдається повною мірою та вчасно фінансувати критичні видатки нашого бюджету.

Зокрема, з початку року Україна вже отримала майже 5 мільярдів доларів від ЄС, понад 2 мільярди доларів від США, а також фінансову допомогу надали Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Фінляндія, Ірландія, Швейцарія, Бельгія, Ісландія та Естонія. Крім того, під час засідання уряд ухвалив розпорядження про отримання цього року другого гранту від США в обсязі 2,5 мільярда доларів. «Ці кошти надійдуть через проект Міжнародного банку реконструкції та розвитку, а також Міжнародної асоціації розвитку. Ще 150 мільйонів доларів нададуть інші наші партнери», — повідомив прем’єр, додавши, що ці кошти підуть на зарплати нашим рятувальникам, вчителям, лікарям, на допомогу пенсіонерам, внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю та малозабезпеченим родинам.

Кабмін затвердив порядок запровадження автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин. Цей документ зобов’язує підприємства встановити системи моніторингу на своїх установках, які дадуть змогу проводити відповідні вимірювання та надсилати отримані дані про викиди до Міндовкілля. Щоправда, обов’язок встановлювати АСК поширюється лише на нове обладнання, до того ж бізнес матиме досить часу підготуватися до нововведень, адже цей документ передбачає, що зробити це необхідно впродовж 5 років після припинення або скасування дії воєнного стану в Україні.

Уряд підтримав та подасть до парламенту законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури оскарження у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань. Цими змінами, зокрема, пропонується уточнити основні засади виникнення права власності на новостворене майно та об’єкти незавершеного будівництва.
Також підтримано законопроект про припинення дії міжурядової угоди між Україною та Сирією про торговельне, економічне і технічне співробітництво.