Такі створено за наказом начальника ОВА Сергія Борзова. До їх складу входять представники обласних відомств соціальної сфери, медицини, районних військових адміні-страцій.

Вони почали відвідувати сім’ї поранених, опрацьовувати їхні потреби у вирішенні питань надання статусу ветерана, встановлення групи інвалідності, нарахування і отримання грошових виплат тощо.

За інформацією першої заступниці начальника ОВА Наталі Заболотної, представники таких груп побували у понад 30 військових, які дістали важкі поранення. Вони проживають у Вінницькому, Гайсинському, Могилів-Подільському, Тульчинському районах.

Мобільні структури керуються принципом: «Не військовий йде до нас, а ми до нього!».

«Щоб отримати статус, пройти ВЛК або МСЕК, важкопораненому слід зібрати купу довідок та пройти кілька кіл бюрократичного пекла, а потім місяцями чекати на виплати, лікування, протезування чи реабілітацію, — каже Наталя Заболотна. — Так не повинно бути!»

За словами посадовиці, охопити всіх одразу нема можливості з об’єктивних причин. Але намагаються з усіма встановити хоча б телефонний контакт і розв’язувати проблеми у дистанційному режимі.

Пораненим захисникам країни з Вінниччини, які потребують допомоги, радять звертатися за телефоном (067) 600-24-02, Ірина Войтенко, начальниця відділу взаємодії з ветеранами війни Вінницької ОВА.