За його словами, в межах Конференції було підписано шість меморандумів про співпрацю у сфері екології, промисловості, логістики, енергетики, а Київщина та Харківщина домовилися про патронат з італійськими регіонами-партнерами.

«Очікуємо й на додатковий мільярд євро фінансування проектів відновлення від італійського експортно-кредитного агентства SACE, намітили перспективи співпраці в галузі ВПК, зокрема, щодо виробництва компонентів систем ППО для протидії ворожим дронам, розраховуємо на якнайшвидшу передачу Україні зброї, яка входить до шостого пакета італійської військово-технічної допомоги», — зазначив прем’єр.

Кабмін удосконалив процедуру бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час, визначивши чіткі терміни етапів цієї процедури. «Одне з питань, яке порушує перед нами український бізнес під час зустрічей, — тривалий час проходження процедури бронювання працівників. Такий стан речей обмежує можливості підприємців розробляти та реалізовувати виробничі плани та загалом не сприяє підвищенню ділової активності. Ми розуміємо, що певну роль в даному разі грає людський фактор та організація процесу, тому ініціювали рішення, що оптимізує процедуру бронювання, яка відтепер відбуватиметься у визначені стислі терміни», — повідомила перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко.

Це рішення, зокрема, визначає такі терміни етапів бронювання працівників:

- подання органами державної влади, іншими державними органами списків військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, до Генштабу ЗСУ (СБУ, Служби зовнішньої розвідки) — у строк не більш ніж п’ять робочих днів;

- погодження списків та подання Генштабом ЗСУ (СБУ, СЗР) до Міністерства економіки — у строк не більш ніж десять робочих днів;

- ухвалення Мінекономіки рішення про бронювання військовозобов’язаних у строк не більш ніж п’ять робочих днів;

зарахування військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік територіальним центром комплектування та соціальної підтримки — у строк не більш ніж п’ять робочих днів.

Таким чином процедура від отримання держорганами від підприємств, установ, організацій списків на бронювання працівників до зарахування заброньованих на спеціальний військовий облік має тривати максимум за 25 робочих днів.

Уряд підтримав та подасть до парламенту законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері донорства крові та компонентів крові». Ці зміни, зокрема, передбачають адміністративну відповідальність за порушення вимог щодо технологічного процесу заготівлі, тестування, переробки та зберігання донорської крові та компонентів крові. Також пропонується уточнити положення Кримінального кодексу України та встановити, що кримінальна відповідальність настає за насильницький примус до донорства крові або компонентів крові, вилучення крові або компонентів у людини з метою використання її як донора шляхом обману.

Крім того, Кабмін підтримав законопроекти «Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо діяльності авіації Міністерства внутрішніх справ України» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо організації та проведення азартних ігор та лотерей».