Фонд «Подільські громади» отримав грант на реалізацію проекту «Нова якість реабілітаційної допомоги на Вінниччині». Кошти витратять на відновлення будівлі державної реабілітаційної установи — Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Поділля» і розширення спектра послуг для людей з інвалідністю.

За інформацією директорки фонду «Подільські громади» Олени Данілової, метою проекту є підвищення якості лікувально-профілактичних і оздоровчо-реабілітаційних заходів. Адже під час війни зросла кількість людей, які потребують багатопрофільної реабілітаційної допомоги. Нині черга на послуги на багато місяців. А так не повинно бути.

«Наша медична і соціальна система раніше не стикалася з такою великою кількістю людей, які потребують реабілітаційної допомоги, — каже директор Центру реабілітації осіб з інвалідністю Роман Штогрин. — У межах проекту плануємо зміцнити потенціал нашої установи, зокрема створити відділення фізичної та реабілітаційної медицини з низкою спеціалізованих кабінетів».

Співрозмовник навів приклад надання допомоги незрячим людям. Для них створять тренувальну квартиру, де незрячі навчатимуться самостійно проживати. Орієнтація у просторі для тих, хто має вади зору, дуже важлива. Особливо якщо ще вчора людина бачила світ, а тепер опинилася у темряві. Незрячі також здобуватимуть цифрові навички, опановуватимуть Інтернет тощо.

У повідомленні прес-служби фонду «Подільські громади» зазначено, що проект «Нова якість реабілітаційної допомоги на Вінниччині» реалізується за підтримки Програми розвиту ООН, а також урядів Німеччини та Південної Кореї.

Фото з фейсбук-сторінки Центру реабілітації «Поділля».