Глава уряду та члени штабу заслухали інформацію про стан підготовки до наступного опалювального сезону підприємств паливно-енергетичного комплексу, енергогенеруючих компаній та житлово-комунального господарства. Зокрема, визначено, що на початок наступного осінньо-зимового періоду запас газу у сховищах має становити понад 14 мільярдів кубометрів.

«Готуємося до опалювального сезону вже зараз. Наша стратегічна мета — мінімізувати імпорт газу в Україну за рахунок збільшення власного газовидобутку. Розвиток внутрішньої біржової торгівлі газом також є невід’ємною складовою збереження інвестиційної привабливості цієї сфери», — зазначив Д. Шмигаль.

Учасники засідання також обговорили ситуацію в галузі електроенергетики та можливості збільшення експорту-імпорту електроенергії з Європейським Союзом.

Крім того, члени Антикризового енергетичного штабу погодили план відновлення до початку опалювального сезону 1710 МВт генеруючих потужностей. З цією метою планується залучити від Енергетичного співтовариства 200 мільйонів євро грантових коштів.

«Системно ставимо на контроль Мінінфраструктури відновлення ТЕЦ і котелень, а також тих ТЕС, які виконують функцію теплопостачальних організацій в окремих містах. Міненерго та Мінінфраструктури також дано завдання забезпечити роботу із захисту від російських дронів і ракет генеруючих потужностей та систем розподілу», — сказав прем’єр.

Вл. інф.