Мета агресора — залякати людей, знищити українську портову інфра-структуру, завдати максимальні збитки українському аграрному експорту, спровокувати світову продовольчу кризу. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

росія — це загроза всім державам Чорноморського регіону. В Одесі, за словами глави уряду, пошкоджено приблизно 28 пам’яток архітектури. Очікуємо на висновки комісії ЮНЕСКО, яка працюватиме в Одесі.

росія — це загроза всім державам Чорноморського регіону, зазначив Д. Шмигаль і водночас закликав партнерів посилити повітряний щит над півднем України.

«Наразі на Одещині триває остаточна оцінка завданих росією втрат. Ворог обов’язково за все заплатить, а ми обов’язково відбудуємо Одесу й інші міста та села нашої України», — підкреслив Д. Шмигаль.

єВідновлення. Прем’єр нагадав, що жителі Одещини можуть подати заявки на участь у програмі єВідновлення для отримання коштів на ремонт свого житла. Це цільова виплата до 500 тисяч гривень, яка допоможе відновити власну оселю.

Основними для виконавців під час відновлення є такі чотири принципи: безпека, енергоефективність, безбар’єрність та екологічність. Загалом уряд виділив регіонам на відновлення вже більш як 25 мільярдів гривень.

Наступний пріоритет швидкого відновлення — це енергетика.

«Національна компанія «Укренерго» виконала майже 60 відсотків запланованих робіт з відновлення мереж. Рухаємося чітко в межах графіків», — поінформував Денис Шмигаль і додав, що одночасно уряд готує до зими й теплоенергетику. Ремонти ТЕЦ, котелень, теплових електростанцій відбуваються в плановому режимі.

Соціальна підтримка. Кабмін ухвалив рішення, яке забезпечить автоматичний обмін інформацією між Пенсійним фондом та Державною міграційною службою, повідомив Прем’єр-міністр.

Це, за його словами, вдосконалює механізм швидкого надання житлових субсидій та робить соціальну підтримку тих, хто її потребує, ще більш адресною та доступною.

Дрони. А на форумі, присвяченому річниці проекту «Армія дронів», Денис Шмигаль наголосив, що Україна мусить бути на крок попереду ворога та берегти кожного нашого воїна. Такі можливості дають безпілотники.

Уряд цього року виділив 40 мільярдів гривень, які інвестує в українських виробників безпілотників. Денис Шмигаль зазначив, що уряд усунув митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняв частку прибутку виробників БПЛА до 25 відсотків, а також ухвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів.