Нещодавно обранець провів зустріч із керівництвом, депутатським корпусом і представниками гірської Ставненської громади Ужгородського району. Відверто вели мову про законотворчу роботу, реалізовані проекти, виклики і перепони, які доводиться долати органам місцевого самоврядування в умовах воєнного сьогодення.

Та насамперед обговорили питання підтримки військових та їхніх родин. На жаль, у селах громади з честю поховали Героїв, які повернулися на щиті... І водночас чимало тутешніх жителів продовжують протистояти російським загарбникам. Тож наші захисники та захисниці, як зазначає М. Лаба, потребують підтримки. І земляки надають її.

Народний депутат, як член парламентського Комітету з питань бюджету, також зупинився на процесі нарахування субвенцій і залученні позабюджетних коштів, на євроінтеграційних процесах та міжнародній підтримці України. Виборців цікавили і мобілізація, забезпечення домогосподарств та комунальних закладів гірських сіл паливними дровами, ліміти використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та все інше, що пов’язано з лісокористуванням.

М. Лаба розповів виборцям, що ці питання не раз порушував у депутатських зверненнях — у тому числі, у запитах до Міндовкілля України. Також нещодавно спільно з головами Ставненської і Костринської громад, експертами і представниками Національного природного парку «Ужанський» він узяв участь у круглому столі щодо розробки проекту організації території цієї державної природо-охоронної установи; відтворення та рекреаційного використання природних комплексів і об’єктів. Адже з цих територій населення теж забезпечується паливом.

«За час каденції отримав чимало звернень різного характеру та рівня підпорядкування щодо проблематики Ставненської громади, на які намагаюся вчасно реагувати і спільно вирішувати з командою «Слуги народу» та колегами в органах місцевого самоврядування», — зазначив М. Лаба.

Зокрема, народний депутат у рамках соціально-економічного розвитку окремих територій підтримав виконання реконструкції системи опалення дошкільного навчального закладу в селі Ставне; а також будівництво спортивного майданчика на території Жорнавської гімназії.

Водночас на зустрічі вели мову і про дороги місцевого значення, які потребують ремонту. Але найбільш проблемним є відрізок протяжністю трохи більш як кілометр автошляху Н13 у селі Жорнава, який не встигли завершити до збройної агресії росії. Присутні погодилися, що капітальні видатки на ремонт доріг у тилу — не серед пріоритетів. Бо основне завдання для всіх нас — підвищення обороноздатності та всебічна підтримка військових.

«Попри всі виклики воєнного часу, ми, українці, не втрачаймо оптимізму, — закликав М. Лаба. — Усі разом, в єдиному пориві допомагаймо ЗСУ і наближаймо Перемогу!»

Ужгород.

Фото прес-служби  Михайла Лаби.