На думку ініціаторів, ця іграшка дарує можливість кожній дитині відчути цілющу силу обіймів. Бо на кожній лапці має липучку, яка допомагає дитині завжди відчувати теплі обійми та розслабитися.

Директор закладу Ірина Кіченко розповіла, що центр завдяки гранту отримає терапевтичні інструменти для психологічної роботи з дітьми від фонду Care for kids now в особі Guy Horowitz. Так, зокрема, отримали і 15 іграшок хібукі.

«Про силу обійм психологи говорять давно. Вони знижують рівень стресу, покращують настрій, захищають. Хто може допомогти дитині відчути такі необхідні нині обійми? Звичайно, рідні. А ще чудовий собака-обіймака хібукі — унікальна терапевтична іграшка, яка допомагає пережити дитині травматичні події, безпечно говорити про всі свої переживання та страхи», — зазначила Ірина Кіченко.

Завдяки гранту у центрі стала можливою повноцінна групова та індивідуальна терапія. А кожен учасник освітнього процесу отримує задоволення від спілкування з хібукі.

Як виявилося, з песиком можна навіть опанувати хореографію. Іграшка з довгими лапами та сумними очима в цьому тільки допоможе, адже постійні обійми дають дитині змогу почуватися впевненіше.

«Робота з малечею проводиться у нас індивідуально та за підгрупами. Заклад є учасником проєкту від ЮНІСЕФ із забезпечення безперервності навчання і розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи у країні в межах програми дитячого фонду від ЮНІСЕФ за підтримки МОН України, тож маємо можливість проводити очні зустрічі з дітьми», — додає Ірина Кіченко.

Під час занять із застосуванням хібукі-терапії упоратися з травмою війни дітям допомагають досвідчені психологи, які пройшли курс навчання у міжнародного експерта Дафни Шарон-Максімов. Психологи спочатку знайомлять дитину з песиком, розповідають, звідки він і чому приїхав. Так викликають у малечі інтерес до іграшки. Після цього фахівці розпитують про потреби чотирилапого — і так від самої дитини дізнаються про неї та її страхи та переживання.

«Печиво, вода, ліхтарик, серветки — це те, що я взяла. Збираємо валізу разом з цим песиком», — ділиться п’ятирічна Тетяна тим, як щойно разом із чотирилапим другом пакувала «тривожну валізку».

В ефективності хібукі-терапії переконалися і батьки.

«Після кожного заняття дитина почувається спокійніше. Син іде не просто на заняття, він іде на зустріч зі своїм другом і повертається додому з таким бадьорим настроєм, що одразу видно: він емоційно відновлений. Тому дуже рада, що дитина має можливість відвідувати такі заняття», — зауважила мати п’ятирічного Богдана Тетяна Савченко.

Запоріжжя.

Фото зі сторінки центру «Надія» у Фейсбуці.