Оновлення житлового корпусу Тур'я-Реметівського психоневрологічного інтернату в Ужгородському районі на Закарпатті завершили за короткий час. А меморандум про співпрацю підписали торік. Тоді документ ухвалили Закарпатська обласна військова адміністрація і фонд "Міжнародна православна благодійна організація (ІОСС-Україна)".

Американські партнери профінансували реконструкцію частини другого поверху інтернату. Тут облаштували комфортні дво- і тримісні кімнати з кондиціонерами, санвузли, а також повністю оновили систему очисних споруд.

Представник "IOCC-Україна" Гага Нікабадзе, регіональний директор з реагування на кризи в Україні "ІОСС" Джордж Антоун і заступник голови Закарпатської облвійськадміністрації Петро Добромільський оглянули відремонтовані приміщення, поспілкувалися з керівництвом інтернату та обговорили подальшу співпрацю.

Адже невдовзі планують провести ремонт покрівлі цього житлового корпусу.

"Реконструкція була на часі. Сьогодні в закладі перебувають понад 300 підопічних. Завдяки проведеному ремонту вдалося покращити їхні умови проживання. Також за потреби тепер буде можливість збільшити в інтернаті кількість ліжко-місць", - зазначив Петро Добромільський і подякував партнерам за допомогу та співпрацю щодо підтримки соціальних закладів Закарпаття. Такі проекти, констатують у облвійськадміністрації, дозволяють надавати необхідну допомогу ще більшій кількості людей з-поміж вразливих категорій. Адже в час війни коштів на такі справи завжди недостатньо.

Ужгород.

Фото прес-служби ОВА.