Тож народна депутатка Оксана Савчук (позафракційна) активно долучається до освітніх і безпекових ініціатив. Однією з них став регіональний конкурс юних операторів дронів. На перший такий у країні проєкт зголосилися дев’ять команд. Змагання відбулися в спорткомплексі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ). Його співорганізаторами стали Центр освітніх інновацій міської ради, представники бізнесу та депутати всіх рівнів.

«У межах нашого проєкту «Безпека понад усе» продовжуємо заходи для формування сучасних навичок ще зі школи, — наголосила Оксана Савчук. — Торік розпочали з відкриття кімнат безпеки, які вже показали свою ефективність та дуже зацікавили діток. Переконана, що варто створювати сучасні простори з практичним обладнанням. До слова, одна із кращих команд на цих змаганнях отримала від мене в подарунок навчальний дрон.

Можна навчати літати і в приміщенні».

«Маємо дати поштовх такому навчанню, яке сприятиме розвитку інновацій, технологій, — наголошує директорка Центру освітніх інновацій Марія Починок. — Саме технічну освіту, орієнтовану на перспективи української економіки і у воєнний, і у повоєнний період відбудови, надає молоді ІФНТУНГ. Тож цілком логічно, що в його стінах розгорнулись юнацькі змагання, які передбачають уміння конструювати безпілотні літальні апарати й керувати ними. Настане час — і діти, котрі прийшли на перегони дронів, стануть студентами Інституту інженерної механіки та робототехніки, Інституту інформаційних технологій і глибше опанують вподобану справу».

До слова, народна депутатка Оксана Савчук кількома днями раніше взяла участь у бінарній лекції «Конституційно-правовий статус парламентарія» в Університеті Короля Данила разом із доценткою Іриною Припхан.

«Характеризуючи реалії інституту парламентаризму, мушу зауважити, що, власне, державно-правовий розвиток України створює потребу певної корекції діяльності представницьких та законодавчих органів. Саме про потрібні ініціативи та необхідність імплементації закордонного досвіду, окрім усього іншого, йшлося на занятті», — зазначила Оксана Савчук.

Фото надано Оксаною Савчук.