Засновники німецького фонду Medical Intervention Team (МІТ) Барум Саркар і Тарун Саркар та голова європейської компанії з охорони здоров'я Frezenius Штефан Штурм відвідали Львівщину. Разом із ексдиректором американської фірми Goldman Sachs Філіпом Гольцером вони зустрілися з начальником ОВА Максимом Козицьким та директором департаменту охорони здоров'я Орестом Чемерисом.

«MІТ співпрацює з багатьма волонтерами, які доставляють медикаменти на передову, - зазначив Максим Козицький. - Від початку повномасштабного російського вторгнення благодійники відправили до України понад 150 авто з медичними матеріалами на майже 10 млн євро. Гуманітарний вантаж скерували у військові частини на передову та в лікарні різних регіонів. Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих отримав апарат для гострого діалізу та розхідники до нього, наркозний апарат та апарат ШВЛ, операційне обладнання і різні медичні матеріали. Сподіваюся, що наша співпраця розвиватиметься й надалі».

Як інформують у прес-службі ОВА, тепер німецькі благодійники передали обласному клінічному перинатальному центру лікарські засоби та сучасний інкубатор для довготривалого виходжування новонароджених. Передали й апарат УЗД та два інкубатори. А клінічний центр дитячої медицини отримав апарат ШВЛ, інфузійні розчини та розхідні матеріали від фонду МІТ.

«Фонд Medical Intervention Team та компанія Frezenius готові долучитися до реабілітації та лікування людей, які постраждали внаслідок воєнних дій росії на території України. Допомагаємо з великою відповідальністю, адже ваша країна стала європейським щитом Європи, і ми це дуже добре усвідомлюємо», - наголосив Штефан Штурм.

Під час зустрічі Максим Козицький акцентував і на великій підтримці міжнародних донорів евакуйованих на Львівщину соціально не захищених верств населення - людей з інвалідністю, старшого віку, дітей, позбавлених батьківського піклування, сиріт.

«Заклади соціального захисту області переповнені майже втричі, - пояснив очільник Львівщини. - Люди, які проживають у них, не можуть самостійно знайти роботу чи подбати про себе, тож прагнемо надати їм усю можливу підтримку та створити комфортні умови для проживання».

Так само зросло навантаження і на заклади охорони здоров'я, адже торік по медичну допомогу звернулися понад 300 тисяч людей з інших регіонів країни. Тож підсилення цієї сфери вкрай потрібне.

Максим Козицький принагідно подякував керівникам МІТ та Frezenius за допомогу медзакладам, а також за підтримку та прихисток, які отримують у Німеччині сотні тисяч українських біженців.

«Українці борються не лише за свою землю, за свою культуру, за свою мову, а й за загальнолюдські цінності - гідність, свободу, волю. Для нас ціна перемоги дуже дорога. Умовний танк «Леопард» чи реактивна система «Хаймарс» для нас - це сотні врятованих життів. Дякую і за ваш візит, і за вашу позицію», - підкреслив Максим Козицький.

Фото прес-служби ОВА.