Бельгійська делегація побувала в кардіологічному центрі обласної лікарні та в центрі розвитку дитини. На ремонт укриття останнього Бельгія надала кошти і генератор.

Начальник ОВА подякував за підтримку й коротко ознайомив делегацію і з наслідками російської агресії на території області, й з тим, що вже зроблено для відновлення.

«Тоді, в 2022 році, Чернігівщина не лише вистояла, а й дала гідну відсіч ворогу, хоча й ціною значних втрат та руйнувань. За час, який минув після деокупації області, ми пройшли значний шлях з відновлення. Завдяки підтримці міжнародних партнерів ми продовжуємо долати низку труднощів і проблем, - зауважив В'ячеслав Чаус. - Дякую, що на цьому шляху ми разом».

За словами Каролін Женне, делегатів дуже вразила стійкість жителів Чернігівщини попри все пережите через війну. Вона зауважила, що Європа буде в безпеці тоді, коли в безпеці буде Україна. Відтак подальша співпраця продовжиться, зокрема щодо реалізації проєктів у сфері освіти та медицини. Зацікавлена бельгійська сторона і в участі в процесі розмінування. Крім того, на Чернігівщині працюватимуть представники бельгійської Агенції співробітництва в галузі розвитку (Enabel).

Чернігів.
Фото департаменту інформаційної політики ОВА.