Це голова Веснянської громади Леонід Мухарський, Березанської — Валерій Хомицький та Чорноморської — Андрій Дмитренко. «Кожна з них має свої особливості, проте зараз усіх об’єднує одне — робота на нашу Перемогу.

Говорили про особливості роботи органів місцевої влади в умовах повномасштабної війни, співпрацю з державою в межах урядових проектів та не тільки, а також обговорили бюджетні питання», — зазначив Олександр Пасічний.

Нині кожна громада допомагає ЗСУ в міру можливостей, як фінансових, так і юридичних. Представники громад звернулися до народного депутата стосовно сприяння у вирішенні юридичної складової. На сьогодні громади можуть із бюджетних коштів купувати необхідне військовим устаткування та надавати іншу допомогу виключно для підрозділів тероборони. Тобто законодавство не забезпечує такі витрати з бюджету на інші батальйони та підрозділи ЗСУ.

«Відповідний законо-проект 9559-д має на меті розширити повноваження органів місцевого само-
врядування з фінансової та матеріальної підтримки сектору безпеки і оборони України. Наразі документ перебуває на першому читанні, його доопрацьовують для винесення на засідання», — повідомив народний депутат України.

Миколаївська область.

На знімку: Олександр Пасічний (ліворуч) та Андрій Дмитренко.

Фото з відкритих джерел.