Про це йдеться в оприлюдненому коментарі Міністерства закордонних справ України.

«Ми вважаємо переговорний формат «5+2» нефункціональним у зв’язку з присутністю у ньому держави-агресора росії, яка не може виступати у ролі миротворця в жодному мирному врегулюванні. Україна є і залишатиметься активним учасником процесу придністровського врегулювання і виокремлює його основною метою реінтеграцію Республіки Молдова», — зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, МЗС нагадує, що Україна продовжує виступати за якнайшвидше виведення з території Придністровського регіону Молдови російських військ, утилізацію боєприпасів на складах у населеному пункті Ковбасна, переформатування місії на Дністрі з військової у цивільну.

«Протягом десяти років Україна протистоїть російській агресії та вже понад два роки чинить опір повномасштабному вторгненню росії. Наша держава як ніхто інший знає, що таке жахи війни, та якою є ціна миру. Ми докладаємо та продовжимо докладати всіх зусиль для збереження стабільності та зміцнення безпеки в Європі, а також запобігання будь-яким спробам росії дестабілізувати Молдову чи інші країни нашого регіону», — підсумовується у коментарі МЗС.

Нагадаємо: 28 лютого так звані «депутати» всіх рівнів у невизнаному Придністров’ї зібралися на з’їзд і на ньому ухвалили заклик до рф із проханням «захисту від тиску Молдови», звернувшись також до низки міжнародних організацій.