Відспівування відбудеться в церкві в Мар’їно.

Спочатку поховання планували провести 29 лютого. Та цього дня російський диктатор путін мав виступити зі зверненням до федеральних зборів.

«кремль зрозумів, що путін зі своїм виступом в день прощання з Олексієм нікому не потрібен», — розповів директор Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов. — Тому організаторам похорону відмовили. Не знайшлося кому викопати могилу».

Епопея з похованням затягнулася, бо не вдалося знайти й приміщення для прощання. Щойно в ритуальній службі чули прізвище політика, одразу лунали відмови. Мерія москви вдалася до шантажу, вимагаючи провести тихий сімейний похорон, і знову залякували родичів, як у салехарді.

Найкраще про ситуацію, в якій опинилася нині росія, розповіла під час виступу в Європарламенті вдова політика Юлія Навальна. Вона порадила європейським політикам, якщо вони хочуть перемогти путіна, стати винахідливими. Не можна завдати шкоди путіну за допомогою чергової резолюції
чи набору санкцій.

«Ви маєте справу не з політиком, а з кривавим чудовиськом. путін — лідер організованої злочинної групи. До неї входять отруювачі та вбивці. Але вони просто ляльки.

Найголовніше — це люди, близькі до путіна, його друзі, партнери та скарбники грошей мафії. Ви й усі ми повинні боротися зі злочинною групою. І політичні інновації тут — це лише застосування методів боротьби, як з організованою злочинністю. Не політична конкуренція, не дипломатичні ноти протестів, а розслідування фінансових махінацій. Не заяви, що викликають занепокоєння, а пошуки у ваших країнах таємних юристів та фінансистів, які допомагають путіну та його друзям приховувати гроші», — ось як, на думку Юлії Навальної, повинен цивілізований світ боротися з путінською злочинною бандою.

Як історик професор Андрій Зубов назвав це твердження науковим фактом. І мова йде не лише про путіна. Кримінальна банда захопила владу в росії в 1917—1922 роках, обдуривши та поборовши народ у кривавій п’ятирічній громадянській війні. Ця страшна банда, успішно транслюючи владу від пахана до пахана, принесла її від леніна до путіна.

«Методи одні та мета одна — не благо народу, а їхнє власне благо, заради досягнення якого народ росії є лише засобом, а ті, хто виступає проти цієї банди, є перешкодою, підлягають знищенню», — так характеризує путінський фашистський режим Андрій Зубов.

«Смерть Олексія Навального є жахливою. Це дає вам щонайменше чітке уявлення, що жодна опозиція (в росії) не буде терпимою. І навіть реакція, яку ми спостерігаємо після його смерті, переслідування російською владою будь-кого, хто висловлює це обурення, є для нас символом ситуації, в якій перебуває росія зараз, — сказала Роберта Метсола, голова Європейського парламенту. — І це абсолютно той випадок, коли ми ніколи не визнали б результати майбутніх російських виборів».