«Чорну» річницю залізничної катастрофи біля станції Темпі, унаслідок якої загинуло 57 молодих людей, 28 лютого тисячі громадян відзначили демонстраціями протесту. Вони вимагали справедливості в цій справі й покарання тих, хто винен у трагедії.

ЗМІ повідомляють, що ініціативний комітет родичів загиблих зібрав понад мільйон підписів під петицією до прем'єр-міністра з вимогою зняти депутатську недоторканність з осіб, причетних до аварії. У листі до влади громадяни зазначають: «Парламенту слід розпочати процедури перегляду конституції та посилення закону про відповідальність міністрів, а також зняття депутатської недоторканності у разі настання кримінальної відповідальності для політичних діячів». Медіа зазначають, що насамперед «йдеться про колишнього міністра транспорту Караманліса, а також депутатів, які роками входили до керівництва цього міністерства» і нічого не зробили для безпеки на залізничному транспорті.

Опитування громадської думки, проведене напередодні річниці трагедії, свідчать, що довіра до правлячої партії Міцотакіса різко падає. В опозиційній партії СІРІЗА вже заявили: якщо вона виграє чергові парламентські вибори, то ухвалить рішення про зняття парламентської недоторканності на випадок подібних злочинів. Її підтримали інші опозиційні партії.