В церемонії взяли участь посол України в Португалії Марина Михайленко, мер міста Рожеріу Бакалау, а також представники української громади півдня Португалії.

Як повідомило у Фейсбуці Посольство України в Португалії, завдяки ініціативі місцевої громади та Oranta —  Associaсаo De Apoio А Comunidade Ucraniana Em Portugal бібліотека Фару приєдналася до міжнародного проєкту «Українська книжкова поличка», який реалізується під патронатом першої леді України Олени Зеленської за підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики і Державного підприємства «Український інститут книги».

Посольство України в Португалії надало підтримку цій ініціативі, передавши 45 книжок для новоствореної полички. Серед переданих видань — праці на тему історії України та художня література українською і англійською мовами.

Ця поличка стала другою в Португалії після успішного запуску подібного проєкту в Лісабоні — в бібліотеці імені Орландо Рібейру. Вже плановано відкриття додаткових українських книжкових поличок в інших містах країни, що є частиною зусиль зі збереження і популяризації української культури та літератури в Португалії.

На знімку: під час відкриття книжкової полички.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Посольства України в Португалії.