Тимчасово виконувати обов’язки призначено командувача північного флоту олександра моїсеєва.

Причиною відставки називають втрату боєздатності чорноморського флоту. З початку війни ЗСУ знищили третину кораблів у Чорному морі, в тому числі ракетний крейсер «москва».

На п’яту добу після знищення чергового корабля — «сергей котов», внаслідок чого загинуло семеро моряків і 27 дістали поранення, крайнім зробили командувача вмф рф. Рішення про відставку воєначальника такого рівня приймаються лише після погодження з верховним головнокомандувачем, тобто з диктатором путіним.

Уже майже тиждень кораблі чорноморського флоту не виходять на бойове чергування.

Військові експерти давно переконували воєнно-політичне керівництво рф, що Чорне море — це акваріум, а чорноморський флот — жодної стратегічної мети не виконає. Це більше символ, ніж серйозне військове угрупування. І два роки війни підтвердили ці слова.

Поразки в Чорному морі — це поразки путіна. Саме він дав команду окупувати Крим, хоча його оточення було проти.

путінська орда нині, за твердженням російського політолога Володимира Пастухова, це виснажене угрупування з трьохсот тисяч мобілізованих без ротації півтора року, «тришкін кафтан» матеріально-технічного забезпечення з «коліс», невизначеність у питанні готовності боротися із сучасними системами озброєнь, а в підсумку — плато стабільності диктатора не безмежне.

Проблема рф у тому, вважає російський економіст Костянтин Сонін, що в історії країни були часи, коли біля керма влади стояли люди гірші за нинішніх, але не було таких дрібних, підлих, нечистих на руку.

Фото з відкритих джерел.