У школі МВС Болгарії, що розташована у Варні, проведено антитерористичні навчання за участю рятувальників управління «Пожежна безпека та захист населення», лікарів швидкої допомоги та Болгарського Червоного Хреста.

Сценарій було взято з випадків, які повторюються у США та інших країнах: озброєна особа заходить до одного з навчальних закладів і починає стрілянину, поранення дістають кілька учнів і вчителів, правоохоронцям треба затримати чи ліквідувати терориста та вивести інших людей із зони обстрілу, решта учасників навчань мають під прикриттям поліції дістатися до поранених і надати їм медичну допомогу.

«Ідея навчань полягає в тому, щоб побачити наші дії, синхронність, з якою ми можемо працювати з іншими службами, проаналізувати швидкість спільних дій», - повідомив представникам преси комісар поліції Андрей Ангелов. Він не став розкривати інші подробиці навчальної операції, а лише зазначив, що подібний захід вперше проводиться в Болгарії. Навчання не продиктовані отриманням оперативної інформації про можливі теракти в місті чи країні. Але в цей неспокійний час треба бути готовими до всього.

Помилки, помічені на цих навчаннях, буде враховано під час проведення таких тренувань в інших містах.