Масштабні пожежі виникли на нафтобазі в орлі та нафтопереробному заводі «лукойлу» в місті кстово нижегородської області.

«Атаки зазнав об’єкт паливно-енергетичного комплексу. На місці працюють спеціальні служби з метою локалізації загорання», — написав у своєму телеграм-каналі губернатор орловської області андрій кличков. Мер орла юрій парафін повідомив, що до пункту тимчасово розміщення евакуювали 17 осіб з двох багатоповерхових будинків.

Тривожну звістку доніс жителям і губернатор нижегородської області гліб нікітін: «Вранці на кстовську промзону, на об’єкт паливно-енергетичного комплексу, було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів. Задіяно всі необхідні сили та засоби для локалізації загоряння на одній з установок з переробки нафти».

Телеграм-канал «112» написав, що безпілотник влучив в установку з перегонки нафти. Державне інформаційне агентство тасс повідомило про зупинку нижегородського нафтопереробного заводу, але згодом цю новину зняли зі стрічки. За інформацією ЗМІ, вийшла з ладу установка компресорного обладнання закордонного виробництва.
нижегородський нафтопереробний завод — один з найбільших в рф, за рік переробляє до 17 млн тонн нафти — із західного сибіру та татарстану. Готову продукцію відвантажує автомобільним та річковим транспортом, а також трубопроводами. В локалізації вогнища на заводі задіяли спеціальний пожежний поїзд російської залізниці.

Один із дронів долетів аж до підмосков’я, повідомив градоначальник російської столиці сергій собянін, і прямував він до москви.

Уночі 12 березня про атаки безпілотників повідомляли в белгородській, воронезькій, орловській, курській, тульській, брянській та ленінградській областях.

За інформацією ріа «новости» з посиланням на військове відомство і місцеву владу, постраждали «об’єкти паливно-енергетичних комплексів та житлові будинки». Жодна цивільна людина не загинула.

Перед президентськими виборами фашистський режим боїться невдоволення народу і громадських протестів, вважає колишній глава уряду рф Михайло Касьянов, який змушений проживати в еміграції, і «це шок для путінської команди, яка зараз організовує йому нову інавгурацію королем чи царем росії».

Заступник секретаря ради безпеки рф, екс-президент дмитро медведєв від шоку рятується суто по-російськи — зловживає спиртним. The Insider помітив: щойно із-за кордону надішлють партію вин, той видає чергову страшилку. До речі, під санкції чомусь не потрапили медведєвські виноградні плантації в Італії. Час надходження вин і виходу на телеграм-каналі токсичних страшилок збігається.

Утім, навіть якщо перекриють італійський канал постачання вин, путінському блазневі нічого не загрожуватиме. Він далі пиячитиме і лякатиме світ, адже медведєв ще є власником виноробні в краснодарському краї потужністю 150 тисяч пляшок на рік. За часів свого президентства він встановив найточніший діагноз росії: у бідній країні пияцтво не можливо перемогти. І доводить свою правоту на практиці. Крім виноробства, ще зловживає самогоноварінням.

Тим часом, за повідомлення «Агентства», 12 березня вранці сформовані з росіян підрозділи з участю бронетехніки атакували територію рф у белгородській та курській областях.

«Ми відбиратимемо у режиму нашу землю сантиметр за сантиметром. росіяни спатимуть спокійно, не боятимуться дзвінка у двері, будуть без побоювання говорити, що думають. росіяни голосуватимуть за кого хочуть, а не за кого мають. росіяни житимуть вільно», — заявив легіон «Свобода россии».

Фото з відкритих джерел.