На знімку: делегація Закарпаття із фахівцями медичного реабілітаційного центру «Häring».

Під час поїздки до Австрії разом з головою обласної ради Романом Сараєм домовлено про співпрацю з командою цього медцентру на чолі з директором доктором Хубером Буркхардом і керівником групи підтримки України в уряді Тіролю «Task force Ukraine», державним діячем, колишнім міністром оборони та міністром внутрішніх справ Австрії Гюнтером Платтером.

На базі групи підтримки України в уряді Тіролю сформують медичну групу, до якої увійдуть найкращі лікарі, реабілітологи та керівники закладів охорони здоров'я. Завданням цієї групи, за словам керівника Закарпатської області, буде підготовка, консультування і всебічна допомога українським фахівцям, а також супровід створення Закарпатського обласного реабілітаційного центру.

Також домовлено про всебічну підтримку «4.5.0 Recovery Center» в Ужгороді, створення якого розпочато в поточному році.

«Стратегічно важливо підготувати команду нашого осередку до початку запуску функціонування інфраструктури, - вважає Віктор Микита. - Тому має значення не лише навчання, а й супровід роботи українських фахівців, постійний обмін досвідом та інноваціями. Це великий крок, який дозволить розширити наші можливості, об'єднати зусилля для підвищення якості та збільшення обсягу надання допомоги людям, котрі потребують фізичного та психологічного відновлення».

Ужгород.

Фото прес-служби ОВА.