Про це на брифінгу у вівторок, 12 березня, заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, інформує «Голос Америки».

До пакету ввійшли ракети для Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-міліметрові артилерійські снаряди, включаючи касетні снаряди, 105-міліметрові артилерійські снаряди, протитанкові системи AT-4, додаткові набої для стрілецької зброї, підривні боєприпаси, запчастини та інше обладнання.

Озброєння нададуть зі складів Сполучених Штатів. У Пентагоні очікують, що воно надійде до Збройних Сил України в найкоротші терміни.

«Українські війська хоробро воюють, сміливо б’ються у цій війні, але тепер змушені економити боєприпаси під натиском на кількох фронтах. І ми вже бачимо наслідки на полі бою. Коли російські війська наступають, стріляє їхня зброя, в України бракує боєприпасів, щоб вести вогонь у відповідь. Це коштує територій. Це коштує життя. І це стратегічно коштує нам, Сполученим Штатам і НАТО», — сказав Салліван, оголошуючи новий пакет допомоги. «Це допомога, яка вкрай необхідна Україні, щоб утримувати позиції та відбивати російський наступ, який триває у східній та в інших частинах України», — підкреслив він.

Того саме дня уряд Данії також оголосив про новий пакет військової допомоги Україні. За даними Міноборони Данії, його загальна вартість становить майже 2,3 млрд данських крон (337 млн доларів США), повідомляє Укрінформ. До нього, зокрема, ввійшли артилерійські системи «Цезар» та боєприпаси.

Тим часом Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, повідомив, що вдалося знайти ще 200 тисяч снарядів для ЗСУ. «Я вважаю це великим успіхом. Це ще один доказ того, що Чеська Республіка є повністю активним гравцем у європейській політиці безпеки», — цитують Петра Фіалу «Чеські новини».

Раніше Чехія знайшла для України 800 тисяч артилерійських снарядів у країнах за межами ЄС, купівлю яких взялася профінансувати коаліція 18 країн.