Українка здобула перемогу в дещо незвичній категорії — «3D-торт». Отримані призові Надія передала на потреби Збройних Сил України. В її солодкому шедеврі десятки елементів. Більшість із них відображають морську тематику, точніше, підводний світ морської стихії.

Навчатися на кухаря Надія Риженко пішла після закінчення Жмеринської загальноосвітньої школи №5. Спеціальність здобувала в місцевому Вищому професійно-технічному училищі. Деякий час працювала в торгівлі.

Кондитерська справа її зацікавила після народження першої дитини. Каже, це ще раз підтверджує думку про те, що поява на світ дитини відкриває в жінці її приховані здібності чи таланти. Про секрети свого нового захоплення дізнавалася з Інтернету. Також навчалася на курсах кондитерів.

Так сталося, що сім’я переїхала до Польщі. Було це ще задовго до початку великої війни. Поки опановувала мову, одночасно займалася виготовленням тортів, інших кулінарних виробів. Особливо це подобалося дітям, їх у сім’ї троє.

Одного разу знайомі, які вихваляли її солодощі, порадили Надії взяти участь у конкурсі кондитерів. Спершу вона вагалася. Втім, результат неабияк потішив: її нагородили бронзовою медаллю. Це додало впевненості. І вже наступного року пані Надія повернулася з конкурсу зі срібною нагородою. Отримані призові передала нашим оборонцям. Тепер  стала золотою медалісткою. І знову зароблені за перемогу кошти переказала на потреби армійців.

«Коли сумую за рідним краєм, печу торти «Наполеон» чи медовик за маминим рецептом, — каже Надія. — Це повертає мене в безтурботне дитинство, у рідну Жмеринку», — йдеться в публікації «Жмеринської газети», яка розповіла про свою землячку, визнану майстриню кулінарних справ.

Фотоколаж зі сторінки в Фейсбуці «Жмеринської газети».