Прокуратура москви надіслала активістам застереження «про неприпустимість участі в неузгоджених публічних акціях».

Вони були заплановані на 17 березня о 12.00 на всіх виборчих дільницях. Ще раніше роскомнагляд заблокував сайти акції «Опівдні проти путіна», які закликали прийти на виборчі дільниці в один час всіх, хто виступає проти п’ятого терміну диктатора путіна.

Цю акцію за життя підтримав опозиційний політик Олексій Навальний. «Найважливіше, що це буде справжня загальноросійська акція протесту, яка пройде не просто в кожному місті, а в кожному районі кожного міста», — написав він 1 лютого.

Юлія Навальна закликала світових лідерів ставитися до путіна як до лідера мафіозного угрупування, схильного вбивати і брехати. «путін — не політик, він — гангстер.

Олексій Навальний став відомим у росії і ненависним путіну саме тому, що від початку своєї боротьби відкрито назвав путіна та його союзників бандитами, які захопили і використовують владу тільки для власного збагачення та задоволення особистих амбіцій», — написала Юлія Навальна в колонці у The Washington Post і закликала Захід не визнавати президентські вибори в росії, оскільки йдеться про захоплення влади.

путін хоче себе коронувати як спадкоємець російських царів. Чи справедливо обраних світових лідерів ставити в один ряд із злочинцем, який десятиліття фальсифікував вибори, вбивав, садив у в’язниці, а тепер розв’язав криваву війну в Європі, напавши на Україну.

Юлія Навальна закликала запровадити міжнародні санкції проти оточення диктатора, бо йому байдужа економіка, головне, щоб вистачило грошей на армію та спецслужби.

Ситуація у країні, з точки зору тих, хто не погоджується з наративами кремля, як у найстрашніші часи царської росії: за незгоду з офіційною думкою відправляють в тюрми, до виборів не допустили альтернативних кандидатів, а цар навіть не дискутує з тими, кого допустили, бо це буде дуже смішна й потішна картина, коли його «опоненти» з провладних лдпр і кпрф битимуть чолом і хвалитимуть сонцесяйного.

Утім, владу налякали прихильники Олексія Навального акцією «Опівдні проти путіна».

«Дивишся на все це і розумієш, що вони реально бояться цього заходу і, не знаючи, як йому запобігти, творять дурість за дурістю. У чому полягає правопорушення, про які говорить прокуратура, для конкретного громадянина? Що він прийшов голосувати о 12.00? Хіба це заборонено? Яким правовим актом? І якщо це заборонено, то чому виборчі комісії працюють, реєструють цього громадянина, видають йому бюлетень? Вони з цим громадянином у злочинній змові? Виходить, що всі члени виборчих комісій є екстремістами чи, в крайньому випадку, їхніми посібниками», — коментує політолог Аббас Галлямов. Він вважає: те, що відбувається, виглядає вже не стільки як репресії, скільки як самодурство, а самодурство тих, хто має владу, нічого, крім презирства, не викликає.