Незабаром вони відкриються у школах № 121 та № 24.

Як розповів депутат, у класи вже завезли меблі, обладнання та інструменти. Є фрезерувальний, точильний та заточний верстати, різноманітний ручний інструмент. Попереду монтажні роботи. Після цього клас буде готовий приймати учнів.

«Ще до широкомасштабного вторгнення росіян у цих школах капітально відремонтували підлогу, стіни, стелю, вікна, оновили електрику», — повідомив Дмитро Кисилевський.

Після цього на два роки проєкт було заморожено, але тепер, коли школи бодай обмежено запрацювали очно, вирішили його відновити.

«Цей проєкт ми реалізуємо з думкою про дефіцит спеціалістів робочих професій, який останніми роками дуже загострюється в Україні. Навчившись працювати на верстатах, дитина після закінчення школи може закріпити знання у професійному училищі і потім легко знайти роботу з гідною зарплатою. Кваліфікований зварник чи оператор верстата з ЧПУ легше влаштується на роботу і матиме кращий дохід, ніж багато хто, у кого професія з вищою освітою», — підкреслив парламентарій.

Раніше аналогічні кабінети праці було відкрито у школах № 39, № 69 та № 147.

«Ворог своїми обстрілами не змусить нас перестати думати про майбутнє.

Проєкт з облаштування у школах сучасних кабінетів праці є частиною екосистеми технічної освіти, яку ми будуємо на лівому березі Дніпра у співпраці з промисловою компанією Інтерпайп, міською радою Дніпра і Дніпровською політехнікою», — сказав Дмитро Кисилевський.

Фото зі сторінки Дмитра Кисилевського у Фейсбуці.