Його члени рекомендували запросити Приштину до членства в цій організації. 

Якщо за цю пропозицію проголосують на найближчій сесії ПАРЄ, призначеній на 18 квітня, то питання передадуть на розгляд Комітету міністрів Ради Європи.

Косовські ЗМІ нагадують, як у жовтні 2022 року вперше на Парламентській асамблеї Ради Європи виступила представниця Косово Саранда Богуєвці, яка є заступником голови парламенту. Тоді вона закликала підтримати зусилля Приштини і Києва на шляху до європейської інтеграції і звернулася до членів української делегації та всіх українців: «Ми дуже добре знаємо, що ви переживаєте. Я сама пережила масове вбивство під час війни в Косово. Ми завжди будемо з вами у цій боротьбі. Ми сподіваємося, що ця жахлива війна скоро закінчиться і справедливість восторжествує. Слава Україні!»

До речі, Саранда Богуєвці під час війни в 1998—1999 роках втратила 14 членів своєї родини, в тому числі матір та двох рідних братів. Дістала поранення і дивом вижила.

Президент Сербії Александар Вучич різко відреагував на рішення політичного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи. Він пригрозив, що в разі прийняття Косово офіційний Белград може розпочати процедуру виходу 
країни з РЄ.