Незвичайне місце для презентації фотовиставки обрали журналісти інформаційного агентства «Укрінформ» — роботи розмістили за... шибками вікон і вхідних дверей корпункту у Вінниці (на знімку). Кімната, в якій працюють журналісти, — на першому поверсі будинку на центральній вулиці міста — Соборній, 72, тому роботи бачить кожен, хто проходить повз.
Свій документально-мистецький проект колеги назвали «12 кадрів». Саме стільки робіт вмістилося у вікнах. Світлини передають миттєвості нещодавнього відзначення 650-ї річниці Вінниці, які зафіксував фотокореспондент агентства, який працює на Вінниччині, Олександр Лапін.
— Специфіка моєї роботи передбачає висвітлення кожної важливої події, — каже Олександр. — Щоразу назбирується чимало світлин. У світ виходить незначна частина, решта залишається в архіві. Ось ми й подумали, чому б їх не представити на огляд земляків і гостей міста?
Тим часом, як зазначила головний випусковий вінницького корпункту «Укрінформу» Наталія Журбенко, виставка буде постійно діючою, змінюватиметься тільки тематика робіт.
Вінницька область.
Фото Олександра ЛАПІНА.