Державне підприємство «Укрспирт» виплатить усю заборговану зарплату колективу підприємства «Тростянецький спиртозавод», що у Вінницькій області.
Про це йдеться в листі на адресу трудівників підприємства від 24.09.2013 №01-5-2-260 за підписом генерального директора «Укрспирту» Олександра Харта. Цитуємо: «ДП «Укрспирт» гарантує поетапне надання фінансової допомоги в розмірі 250 тисяч гривень щомісячно до повного погашення заборгованості. Перший транш коштів буде надано до 05.10.2013».
Як ми повідомляли, 18 вересня працівники підприємства пікетували будівлю «Укрспирту» з вимогою повернути зароблені кошти («Голос України» від 18.09.2013). За інформацією голови Вінницької обласної організації незалежної профспілки «Трудящі» Ігоря Попенка, загальна сума боргу становить трохи більше 800 тисяч гривень. Після акції протесту на Тростянецькому підприємстві побував заступник гендиректора «Укрспирту» з правових питань Віктор Панков. Під час зустрічі з колективом він повідомив, що повністю ліквідувати заборговану платню планують до кінця нинішнього року. Чиновник також запевнив, що не звільнятимуть з роботи працівників, а поточну зарплату видаватимуть вчасно. На підтвердження сказаного Віктор Панков вручив гарантійний лист про ліквідацію зарплатних боргів за підписом гендиректора ДП «Укрспирт».
— Дотепер керівництво «Укрспирту» протягом дев’яти місяців ігнорувало всі звернення колективу про повернення трудівникам зароблених ними грошей, — каже Ігор Попенко. — Тому приїзд на завод посадовця з Києва є маленькою перемогою. Однак трудовий конфлікт можна буде вважати вичерпаним тільки тоді, коли люди отримають належну їм платню.
Вінницька область.