На одну годину 24 вересня зупинили рух автомобільного транспорту і тролейбусів на вулиці Островського пікетувальники Вінницького апеляційного адміністративного суду. Незручності вінничанам спричинили їхні сусіди — продавці одного з найбільших у країні Хмельницького речового ринку.

Спершу гості провели мітинг під стінами суду, а потім безперервним потоком рухалися через пішохідний перехід. У такий спосіб протестували проти того, що суд залишив чинним рішення адміністрації ринку про підвищення орендної плати за торговельне місце. Продавці вважають його економічно необґрунтованим, тому оскаржили в суді, але їхні аргументи судді не взяли до уваги. У відповідь вони приїхали за 120 кілометрів (така відстань з Хмельницького до Вінниці) на акцію протесту.

— Незручностей зазнали ні в чому не винні вінничани, — каже начальник Вінницького міського відділу міліції Юрій Куций, який спілкувався з учасниками акції. — Саме це намагалися пояснити гостям з Хмельницького працівники міліції. Їм також роз’яснили, що за такі протиправні дії передбачено кримінальну відповідальність. На жаль, ті не хотіли слухати.

Під час пікету, що тривав з 15-ї до 16-ї години, великі затори транспорту утворилися також на сусідніх вулицях міста. На запитання, чи буде покарано учасників акції протесту, головний міліціонер Вінниці відповів, що таке рішення ухвалює суд.

Вінниця.