У Вінниці працівники ПАТ «Вінницягаз» пікетували приміщення обласної державної адміністрації з вимогою припинити скорочення персоналу і повернути на роботу звільнених досвідчених фахівців.

Пікетувальники тримали в руках плакати з написами: «Ні!» корупції та хабарництву у «Вінницягаз», «Поверніть людям роботу!».

— Протягом останнього часу в колективі скоротили понад 80 досвідчених працівників зі стажем роботи 20 років і більше, — каже колишній керівник Липовецького районного управління газового господарства Леонід Семчук. — Тепер на їх місце набирають нових людей. Щоб підготувати, наприклад, слюсаря для роботи в газовому господарстві, треба не менш як два роки. Про яку безпеку може йтися?

— Можна було б зрозуміти дії керівництва, якби скорочення відбувалося з метою економії коштів, — зазначає колишній головний інженер Жмеринського районного управління газового господарства Олександр Бевз. — Але ж на місце звільнених набирають нових фахівців, навіть тих, хто раніше ніколи не працював у системі газового господарства.

Колишній керівник профспілки Вінницького міського управління газового господарства Олена Калашникова здивована тим, що профспілка товариства не стала на захист людей навіть тоді, коли під скорочення потрапляли двоє працівників з однієї сім’ї.

Причини скорочення кадрів у ПАТ «Вінницягаз» пояснюють реорганізацією структурних підрозділів. «Прийнято рішення об’єднати Вінницьке міжрайонне управління газового господарства зі структурою ПАТ «Вінницягаз», — розповідає в. о. начальника управління роботи з персоналом ПАТ «Вінницягаз» Валентин Леонтьєв. — Це спричинено необхідністю економії коштів та упорядкуванням структури управління, відповідно скорочуємо ті посади, що дублюють одна одну».

Звільнені фахівці заявили під час пікету, що добиватимуться справедливості в Києві, в управляючій компанії НАК «Нафтогаз України».

Вінницька область.