Сьогодні у Вінниці відкриють мобільну бібліотеку, в якій бажаючі матимуть можливість записати улюблену книгу на власний електронний носій.

Загалом читачам запропонували півтори тисячі книжок різних жанрів і авторів — від класики до сучасності, зокрема, твори популярних нині українських письменників Андрія Куркова, Сергія Жадана, Марини та Сергія Дяченків... На зустріч з шанувальниками слова прийшли відомі вінницькі письменники — Вікторія Гранецька, Наталка Доляк, Валентина Гальянова. У рамках акції «Принеси паперову книгу — отримай взамін 500 електронних» збирали книжки для сільських бібліотек.

Поряд з віртуальними книжковими полицями бібліотекарі допомагали читачам налаштувати свої електронні пристрої, щоб ті могли завантажити обрану книгу. Мобільна бібліотека працюватиме у Вінниці упродовж трьох місяців, бажаючим вхід вільний, усі електронні книжки надаються безплатно.

— Для електронних книжок не треба спеціальних шаф, для них не потрібно шукати місце в квартирі, якого й так завжди не вистачає, — каже один з організаторів акції, представник оператора мобільного зв’язку. — З планшета чи смартфона читач, особливо це стосується молоді, швидше прочитає книгу, ніж у паперовому варіанті. Саме тому ми присвятили акцію популяризації літературних творів серед молодого покоління українців.

Вінниця.