Сертифікат на п’ять автобусів загальною вартістю шість мільйонів гривень міському голові Володимиру Гройсману вручив представник компанії «Віолія», до складу якої входить Вінницький олієжиркомбінат, під час урочистого відкриття заходів з нагоди святкування 650-ї річниці міста над Південним Бугом.
Ще один подарунок до свята зробив Національний банк України, випустивши в обіг дві пам’ятні монети, номіналом п’ять і десять гривень із зображенням місцевої архітектури.
Як повідомляється на сайті Нацбанку, монети присвячені адміністративному та промисловому центру, одному з найчарівніших міст Поділля, розташованому на березі ріки Південний Буг, — Вінниці, яка вперше згадується у 1363 році як фортеця.
У святкових заходах, що тривали протягом двох днів, взяли участь представники десяти іноземних делегацій, а також гості з різних міст нашої держави. «Я особисто переконався, що Вінниця — європейське місто, — каже радник міського голови литовського Паневежиса Даріус Семеанс. — Відчувається, що тут є справжній господар. Тішать око чистота і порядок. А такого фонтану, як у вас, не доводилося бачити навіть у європейських столицях».
— Вінниця заслуговує на звання міста усміхнених людей, — поділився думками заступник міського голови з польського Кельце Тадеуш Сайор. — Про це доводилося чути також від моїх земляків, які дедалі частіше їдуть сюди, щоб ознайомитися з історією та культурою подільського краю.
Напередодні свята на міжнародній конференції «Процес стратегічного планування на місцевому рівні» міська влада представила на обговорення новий документ — Стратегію розвитку міста «Вінниця-2020». Напрацювання вінничан високо оцінили представники низки відомих міжнародних організацій — Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Представництва Ради Європи, свою думку щодо підтримки проекту висловили також учасники конференції з міст-побратимів — польського Кельце, литовського Паневежиса, білоруського Вітебська. Радник Президента України Марина Ставнійчук наголосила, що представлений документ націлено на тісний зв’язок громади і влади міста у подальшому розвитку, орієнтованому на високі стандарти життя.
Вінниця.
 
Вінницький міський голова Володимир Гройсман з серфітикатом на п’ять автобусів, які передано в дар місту.
Фото Олександра ЛАПІНА (Укрінформ).