— так коментує свою нову роль у виставі «Адель» народний артист України Михайло Голубович
Тема вистави досить тривіальна — Він і Вона. Але водночас і незвичайна, бо йдеться про кохання між людьми різного віку. Сюжет такий: за день до свого весілля молода вродлива Христина зустрічає літнього Захарова і закохується у нього так, що кидає нареченого. Скажете, такого не буває? Ви, певно, погано знаєте життя. Як казав Шекспір, «Любов тікає від тих, хто женеться за нею, а тим, хто геть біжить від неї, кидається на шию». Герой вистави «Адель» Захаров — це літня людина, можна сказати, пенсіонер, який має, по суті, лиш одне захоплення — пише наукову історичну роботу про половців. Кохання? Це вже десь за межами його інтересу і навіть можливостей. Тобто він той, хто тікає від любові. Христина — молода жінка, яка збирається заміж за молодого багатого бізнесмена. Шаталов її кохає і не шкодує коштів на подарунки. Перед весіллям він презентував нареченій розкішного коня (кличка — Адель). Однак чогось не вистачає у стосунках молодих. Так от Шаталов — це той, хто женеться за любов’ю, а вона від нього тікає. Пішла від нього наречена. Причиною ж, яка змінила долі трьох людей, стала Адель.
Хоча в основі сюжету — традиційний любовний трикутник, у виставі всього двоє акторів — Михайло Голубович і Наталя Коваль. Майстерність артистів та пристрасті персонажів тримають глядача в напрузі майже дві години без перерви. Глядач прийняв незвичайну історію кохання, яку поставила на сцені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру режисер-постановник Валентина Булатова. Прийняв і переживав її так, немов ішлося про нього самого.
— Наш театр має широку драматургічну палітру, де є й вистави на сучасну тему, — розповідає художній керівник театру Михайло Голубович. — Цього разу ми поставили незвичну історію кохання. Думаю, люди аналізуватимуть цю історію і порівнюватимуть з нею своє життя. Від любові ніхто не застрахований. Усе, що відбувається в житті, багато в чому залежить від жінки. Це не я придумав. Я лише показав це на сцені.
У Луганську Валентина Булатова ставить вистави не вперше. До «Аделі» була історична драма «Варава», де головну роль зіграв Михайло Голубович. Валентина Булатова не приховує, що любить цього актора і взагалі луганський театр. На цій сцені вона поставила свою першу виставу, ще на четвертому курсі інституту. Вона тут працювала чотири роки, її приваблює сам театральний колектив, який по-творчому ставиться до роботи.
— Я — вільний художник, — розповідає вона про себе. — Живу в Києві, але працюю з багатьма театрами України. З Михайлом Голубовичем у нас давні стосунки, побудовані на творчому співробітництві, і коли я прочитала п’єсу «Адель», зрозуміла, що це роль Михайла. Його статура, голос, вік. Я запропонувала Голубовичу поставити п’єсу, і він одразу погодився. Такої ролі в його репертуарі ще не було. Мало того, і такого Голубовича на сцені глядач, певно, ще не бачив. Цікава роль, майстерна гра, захоплюючий сюжет — любов чоловіка похилого віку і молодої жінки, яка йому у доньки годиться. Тема взаємин людей завжди цікава, тим більше, якщо йдеться про кохання. Причому реальне. Адже трапляється в житті: зустрічаєш людину — і відчуваєш до неї сильне тяжіння, байдуже, скільки їй років — тридцять чи шістдесят. Адже справді, шлюби укладаються на небесах. З нашими героями саме це і сталося.
Ще Валентина Булатова зазначає, що репертуару Луганського українського муздрамтеатру можуть позаздрити інші театри України. Луганчани ставлять і класику, і оперети, і мюзикли. Керівництво театру завжди у пошуку робіт, що будуть цікаві глядачеві. Вистава «Адель», прем’єра якої пройшла з аншлагом, ще раз довела: театр має великий потенціал і постійно збільшує кількість своїх прихильників.
Луганськ.
 
Фрагмент із вистави. У головних ролях Михайло Голубович і Наталя Коваль.
Фото прес-служби театру.