Із заявою про шахрайство звернувся до міліції 39-річний керівник одного з фермерських господарств Бершадського району на Вінниччині. Зловмисники заволоділи його коштами на суму 135 тисяч гривень, за які мали поставити 35 тонн аміачної селітри. Насправді фермер залишився і без грошей, і без добрив.

Коли шахраї вперше по телефону запропонували придбати добрива за вигідною ціною, фермера це насторожило, і він відмовився від пропозиції. Втім «продавці» виявилися настирливими. Згодом знову потурбували у телефонному режимі. Розповіли, що давно працюють на ринку реалізації міндобрив і засобів захисту рослин. І на цей раз фермер відмахнувся від них, як від надокучливої мухи. Однак за четвертим телефонним дзвінком господар «здався». Каже, не думав, що шахраї могли так відверто брехати. Тим більше, що умови запропонували ще вигідніші, ніж у перший раз.

Після того як переказали кошти на вказаний рахунок, телефон «продавців» постійно відповідає, що абонент перебуває поза зоною досяжності. Тільки тоді фермер зрозумів, що його обдурили.