Майже 30 автолюбителів, членів Вінницького товариства «Смотра», побували у двох дитячих будинках області. З власної ініціативи зібрали речі, придбали іграшки, канцелярські набори, книги, альбоми, цукерки та печиво, фрукти, а також засоби гігієни.
«У дорозі виникла непередбачувана проблема, і ми встигли відвідати тільки два будинки», — каже учасник пробігу Андрій Гонковський. За його словами, малюки дитбудинку селища Вороновиця Вінницького району та школи-інтернату села Самгородок Козятинського району, такої великої кількості гостей, а отже, і подарунків, вочевидь, ще не бачили. Тому вони довго не відпускали благодійників. «Ми грали з дітками у різні ігри, веселилися, фотографувалися — зокрема, й на фоні автомобілів, що в них викликало особливе захоплення, — розповідає Андрій. — Вражені такою увагою, дали собі слово обов’язково відвідати усі дитбудинки краю».
«Радує той факт, що молоді люди з власної ініціативи, не прив’язуючись до будь-якої дати, вирішили допомогти знедоленим дітям, — із вдячністю каже директор Самгородоцької школи-інтернату Павло Паламарчук. — Наш заклад непогано забезпечений, але ласощів та фруктів, які привезли гості, багато не буває».
Вінницька область.