Народний депутат України Владислав Атрошенко після виступу 22 січня перед медиками ... здав кров в операційному блоці Чернігівської обласної станції переливання крові. У такий спосіб народний обранець власним прикладом продемонстрував, що готовий поділитися не тільки грошима для загалу, а й підтримати особливо потребуючих потерпілих.

 

Політик, так би мовити, впритул вивчає проблеми медичної галузі регіону. Ставши народним депутатом України, успішний бізнесмен закупив в округ п’ять машин швидкої допомоги. Поцікавився він і життям служби, від якої щороку залежить життя багатьох тисяч людей. Чернігівська обласна станція переливання крові виконує функції міського та обласного медичного закладу. В ній працює 120 працівників. Завдяки цій службі в області здійснюється 30—35 тисяч операцій із переливання крові. З неї тут також виробляють 18 препаратів, важливих для лікування хворих.

На жаль, як дізнався депутат, не все обладнання медичної установи відповідає вимогам сьогодення.

— Добре пам’ятаю ту дискусію на станції, коли я запропонував допомогу, — розповів В. Атрошенко. — Фахівці усе ж наголосили, що найактуальнішим для закладу є закупівля модульної системи очищення води. І ось я радий, що нині вона встановлена, діє.

Заслужений лікар України, головний лікар ЧОСПК Василь Зуб позитивно оцінив дарунок народного депутата вартістю в 145 тисяч гривень. Після урочистої церемонії перерізання стрічки він зазначив:

— Нове обладнання дає можливість отримати чисту воду, в якій немає ні мікробів, ні вірусів. А це є запорукою виготовлення дуже якісних препаратів із крові. Тести показали, що вони не поступаються австрійським. Крім того, відмова від старих дистиляторів дає щомісячну економію електроенергії — понад 6000 гривень. Ми вражені такою допомогою. Владислав Анатолійович — хазяїн слова. Пообіцяв — виконав.

Зустрівшись із медиками, В. Атрошенко поспілкувався з ними і про інші невирішені проблеми Чернігівської обласної станції переливання крові. Дізнавшись про потребу в холодильному обладнанні, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету взяв вищезгадане питання знову ж таки на замітку. І пообіцяв до кінця року домогтися його вирішення.

 

Чернігів.

ДОСЛІВНО

 

Владислав АТРОШЕНКО, народний депутат України:

— Депутат повинен старанно працювати на окрузі. Якщо він так працюватиме, у нього буде авторитет.

 

Заслужений лікар України, головний лікар ЧОСПК Василь Зуб та народний депутат України Владислав Атрошенко (праворуч) біля встановленої модульної системи очищення води.

Фото автора.