У Дніпропетровському історичному музеї ім. Д. Яворницького презентували енциклопедію гербової символіки міст і районів регіону.
Проект виконано в рамках святкування 80-річчя області. Книжка зветься «Геральдика Дніпропетровщини. Офіційні символи територіальних та муніципальних утворень: Історичні нариси». Тут — герби та символи Дніпропетровщини від кінця ХVІІІ століття до сьогодення. Також подано характеристику й опис геральдичної колекції Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. Яворницького, де понад 200 одиниць музейних експонатів, що розповідають про процеси герботворення в Дніпропетровській області.
Ця презентація — лише частина видань, присвячених 80-річчю області. В серії «Національні культури Дніпропетровщини» вже вийшли книжки «Вірмени Дніпропетровщини», «Євреї Дніпропетровщини», «Азербайджанці Дніпропетровщини» та «Греки Дніпропетровщини». Найближчим часом світ побачать ще 2 видання.
А до нового навчального року школярі 2—11-х класів — а це понад 270 тисяч дітей — отримали у подарунок унікальний щоденник «Дніпропетровщина — моя рідна земля». У ньому зібрана інформація про головні події в історії України та рідної області.
Крім того, всі школи регіону отримали унікальну аудіокнигу з творами 80 тутешніх поетів і прозаїків. Серед авторів проекту є і члени творчих спілок, і талановита молодь — переможці всеукраїнських і обласних літературних конкурсів.
Документальний десятисерійний фільм «Жива пам’ять регіону», що розповідає про розвиток Катеринославщини та Дніпропетровщини протягом останніх 100 років, поповнив фонди бібліотек шкіл регіону. Обласна влада закупила також для них тисячу примірників унікальної книжки «Невідома Катеринославщина».
 
На знімку: директор Дніпропетровського музею ім. Д. Яворницького Надія Капустіна презентує нове видання.
Фото надане прес-службою облдержадміністрації.