На конкурсі «Міні-міс світу-2012» Дар’я Драчук стала третьою серед п’ятдесяти учасниць.
Як ми вже повідомляли, змагання юних красунь відбувалися в турецькій Анталії. Нашу державу представляла «Міні-міс Україна-2012» — учениця Вінницької загальноосвітньої школи №2 Дар’я Драчук. Помічником дівчинки у Туреччині була її мати Оксана. Вона виконувала обов’язки візажиста, перукаря, костюмера, ставила номери, з якими її сонечко виступало перед членами журі конкурсу. А ще треба було переконати дівчинку правильно сприйняти будь-який результат — як свій, так і тих, хто разом з тобою бореться за корону юної королеви.
— Дякувати долі, що Даринка вміє радіти і своїм успіхам, і успіхам інших, — не приховує задоволення пані Оксана. — Сама ж Дар’я щаслива, що познайомилася з новими друзями з різних країн. Найчастіше спілкувалася з росіянкою та представницею Казахстану. Саме вони першими привітали її із здобутим титулом «Друга маленька принцеса світу».
Після повернення додому Дар’я одразу пішла в школу. Їй доведеться наздоганяти пропущене. Однокласники тепер слідом ходять за Даринкою і розпитують про конкурс. У школі хочуть, щоб вона детально розповіла про свою участь у змаганнях і продемонструвала нагороду. За всю багаторічну історію школи тут ще не бачили відзнаки конкурсу краси світового рівня, яку б виборов її учень.
Сама ж Даринка дівчинка скромна. Вона щиро вірить, що на її місці міг бути кожен з ровесників. Варто тільки дуже цього хотіти і багато працювати над собою.
На знімку: Дар’я Драчук з короною другої маленької принцеси світу.
Фото надано батьками дівчинки.
Рік без зарплати
Кримінальну справу за фактом безпідставної невиплати зарплати порушено прокуратурою Шаргородського району на Вінниччині проти керівника ТОВ «Шаргородрайагробуд».
Під час перевірки скарги трудівників підприємства правоохоронці встановили, що востаннє зарплату вони отримували ще в грудні 2011 року. Хоча на підприємстві мали, чим платити. Підтвердженням цьому є наявність грошей на банківському рахунку та рух коштів через касу. Тому керівника підозрюють ще й в умисному затриманні виплати підлеглим зароблених ними грошей.
За інформацією прес-служби прокуратури Вінницької області, ТОВ «Шаргородрайагробуд» заборгувало своїм працівникам 124 тисячі гривень. Загалом на Вінниччині роботодавці завинили 17 мільйонів гривень. Якщо у першій половині року сума невиплаченого частково зменшилася, то вже з другого півріччя почала зростати і зрештою повернулася до попереднього показника.