На конкурсі «Міні Міс світу—2012», який до 5 жовтня триватиме у турецькому місті Анталія, нашу країну представляє 9-річна вінничанка Дар’я Драчук, переможниця національного конкурсу «Міні міс Україна—2012». Перед поїздкою до Туреччини Дар’я встигла здобути срібну нагороду в змаганнях юних гімнастів у Криму. А в червні цього року вона стала тріумфатором міжнародного дитячого конкурсу краси «Lіttle Supermodel of the World 2012», який відбувся у рамках фестивалю «Зірки Греції» на березі Егейського моря у місті Салоніки. Нашу землячку визнали кращою також у номінації «Зірка ТБ». За це вона отримала право знятися в одному з фільмів. Про свою перемогу дівчинка не розповіла навіть у школі, коли 1 вересня прийшла на навчання. Чому? «Дар’я не любить хвалитися своїми успіхами, — каже її батько Максим Драчук. — Хоча має чим. Уся її кімната заставлена відзнаками, дипломами, стрічками».
Після уроків у Вінницькій загальноосвітній школі №2 дівчинка знаходить час для спортивної гімнастики, займається в одній з модельних агенцій. Крім того, Дар’я наполегливо вивчає англійську мову. Цією мовою вона озвучила відеоролик, який підготувала на конкурс «Міні Міс світу—2012». У ньому йдеться про одну з найважливіших проблем людства — захист довкілля.
На сестру рівняються два брати — 14-річний Владислав та 8-річний Євген. Обидва тренуються в секції дзюдо. Незважаючи на успіхи, юна вінничанка більше мріє не про кар’єру супермоделі. У неї велике бажання стати титулованою гімнасткою. А для батьків найважливіше, щоб діти росли щасливими й знайшли свою дорогу в житті.