Протягом двох днів — 8 і 9 травня — відзначатимуть 67-му річницю Перемоги над фашизмом у місті над Південним Бугом. Розпочнуться заходи мітингом-реквіємом біля Вічного вогню і меморіалу Слави в сквері Козицького. Наприкінці святкувань студенти тут викладуть запаленими свічками напис: «Дякуємо, ветерани!».
— Мета святкових заходів — через естафету поколінь допомогти усвідомити подвиг солдата та передати дух патріотизму і відданості своєму народові прийдешнім поколінням, — каже заступник міського голови Вінниці Валентина Балицька. — Але найважливіше — зустрітися із кожним фронтовиком. Ті з них, кому дозволяє здоров’я, прибудуть на зустріч із міським головою до міськради, інших волонтери провідають удома.
Після мітингу-реквієму і покладання квітів до Вічного вогню і стел з іменами загиблих святкова колона ветеранів і жителів міста пройде головною вулицею обласного центру до Центрального парку культури і відпочинку. Традиційно участь у заходах братимуть військові Вінницького гарнізону, духовий оркестр, а також члени Клубу ретро-автомобілів, які виведуть на вулиці міста техніку років війни.