Десять вічнозелених туй на території Вороновицького психоневрологічного будинку-інтернату, що у Вінницькому районі, посадили студенти трьох вінницьких національних університетів — аграрного, медичного й технічного, які є членами міського клубу «Поліс».
— Ми вдячні студентам не тільки за добру справу, а й за те, що зруйнували стереотип у ставленні до таких установ, як наша, — каже заступник директора психоневрологічного будинку-інтернату Роман Штогрин. — Тут морально важко. А ось члени студентського клубу «Поліс» самі запропонували допомогу.
Суть проекту в тому, що долучитися до його реалізації можуть також інші благодійники. Загальна довжина «Алеї Добра» становить сто метрів. Дерева висадили тільки на п’ятій частині. За роботою студентів весь час уважно стежили пацієнти інтернату. Загалом їх тут 205, наймолодшому — 19 років, найстаршому — 92. «Нашим пацієнтам подобається зустрічати гостей, — продовжує Роман Штогрин. — Є у нас здібні люди. Одні гарно вишивають, інші пишуть картини і вірші, один хлопець гарно танцює».
Презентувати всі види терапії, що їх використовують у роботі з хворими, адміністрація планує восени нинішнього року. З їх допомогою хворі набувають навиків інтеграції в суспільство.
Суттєво поліпшено умови перебування в інтернаті й харчування. Кошти надходили з різних джерел. Зокрема, на шістдесят тисяч гривень допомоги надали благодійники...
Тепер долучилися студенти.
Фото Дмитра БИКОВСЬКОГО.
Учасники акції — студенти Вінницького міського клубу «Поліс».