Пілотний проект з імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС у регіонах нашої держави «Синергія в дії» ініціювало і фінансує Посольство Великої Британії в Україні

Вінниця стала першим містом, де в рамках його реалізації створено Регіональний клуб реформ. Крім міста над Бугом, пілотними названо Івано-Франківськ, Полтаву та Чернівці. На перше засідання клубу у Вінниці, що відбудеться в останній день жовтня за участі експертів країн Євросоюзу, запрошено керівників міста та області, підприємців, господарників, які вже експортують або мають намір постачати свою продукцію на європейський ринок, а також представників громадських організацій.

— Нема жодного сумніву в тому, що досвід, який ми отримаємо під час реалізації проекту, дозволить упевненіше рухатися шляхом реформ, він сприятиме у вирішенні пріоритетних завдань розвитку міста, — каже заступник міського голови Валерій Коровій. — У «Стратегії розвитку Вінниці -2020» міжнародна співпраця є пріоритетним напрямком. Тому участь у проекті дасть можливість реалізовувати заходи, спрямовані на популяризацію ідеї євроінтеграції та прискорення євроінтеграційних процесів.

— Ваша держава має колосальний потенціал, — вважає Мартін Дей, координатор проекту, заступник глави Місії Посольства Великої Британії в Україні. — Для реалізації такого потенціалу потрібно здійснити низку реформ. Причому в усіх галузях життя, а найперше в економіці та управлінні. Такі реформи передбачає Угода про асоціацію та поглиблену й всеосяжну зону вільної торгівлі. Мета проекту «Синергія в дії» — сприяти створенню підґрунтя для їх проведення шляхом поширення фахової і практичної інформації, стимулювання суспільного обговорення переваг, можливостей і викликів, які несе в собі Угода про асоціацію.

Вінниця.