Антикорупційні вимоги лишаються ключовими умовами співпраці України з МВФ. Про це йдеться у заяві директора-розпорядника фонду Крістін Лагард, розміщеній на сайті МВФ. Пані Лагард наголосила, що «глибоко занепокоєна останніми подіями в Україні, які здатні відмотати назад прогрес, досягнутий раніше у створенні незалежних органів з протидії корупції високого рівня, в тому числі Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП)». «Ми наполегливо закликаємо українську владу та парламент захистити незалежність НАБУ та САП, — йдеться у заяві. — Ми також наполегливо закликаємо владу показати швидкий прогрес щодо законодавства, яка має запустити роботу незалежного Антикорупційного суду, у відповідності до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи. Створення суду є суттєвою умовою для винесення таких рішень у корупційних справах високого рівня, які заслуговували б на довіру».
Днями із заявою виступив і Державний департамент США, в якій наголосив, що стурбований недавніми подіями, зокрема «зривом розслідування корупції на високому рівні, арештом посадових осіб з Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і вилученням чутливих документів НАБУ». Такі дії «підривають довіру громадськості і підривають міжнародну підтримку України», — йдеться у заяві. «Для України є недоцільним боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу в корупції. Інститути з боротьби з корупцією мають бути захищеними, підтримуватися і фінансуватися», — цитуються в заяві слова держсекретаря США Рекса Тіллерсона. Також у Вашингтоні дали зрозуміти, що США може скоротити всю урядову допомогу Україні, 
в тому числі й у сфері безпеки.
На захист НАБУ однозначно став і Євросоюз. У заяві, поширеній цього тижня Європейською службою зовнішніх дій, зокрема йдеться: «Публічне розкриття Генеральною прокуратурою деталей розслідування фактів корупції суттєво послаблює можливості Національного антикорупційного бюро проводити ефективні розслідування,  а також підриває віру людей у можливість ефективної протидії корупції». Під загрозою опинився і безвізовий режим, наданий ЄС Україні. Адже візову лібералізацію було ухвалено, зокрема, і у зв’язку з демонстрацією Україною прагнення боротися з корупцією. Саме ця умова є однією із п’яти ключових, недотримання яких автоматично призведе до зупинки безвізу, про що з великою втіхою вже повідомило і РІА «Новости».
Про те, що ситуація навколо НАБУ негативно вплине на міжнародну фінансову підтримку України, попередив Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващенко. 
Занепокоєння втручанням в роботу НАБУ офіційно озвучили і в МЗС Великої Британії.