Про це повідомив керівник управління Руслан Шевчук. За його словами, нова техніка (на знімку) одразу заступила на бойове чергування. Машини дорогі, кожна коштує 3 млн 600 тис. грн, тому не повинні простоювати. Їх передали у три підрозділи — державну пожежно-рятувальну частину № 4 Вінниці, Могилів-Подільський та Калинівський районні сектори.

За словами Руслана Шевчука, отримали вкрай потрібну техніку у рамках державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні. Рятувальники матимуть можливість швидко реагувати на повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди.

Територією області проходять дві автомобільні дороги міжнародного значення, де зростає інтенсивність руху. Відповідно стало більше аварій. Рятувальники одні з тих, хто першими надає допомогу постраждалим. Від оперативності їх дій залежить порятунок людей, які опинилися у складній ситуації на дорозі.

— Машини швидкохідні і маневрові, бо мають шасі автомобілів «Форд», — пояснив Руслан Шевчук. — Дуже важливо, що укомплектовані сучасним обладнанням для виконання першочергових заходів і надання домедичної допомоги постраждалим під час аварій.

Фото з сайту управління ДСНС у Вінницькій області.