Споруджували завод в умовах карантину з однією особливістю — монтаж обладнання іноземні фахівці контролювали через Інтернет. Усе воно іноземного виробництва.

— Чи можливо в умовах світової пандемії збудувати сучасний завод, що відповідає міжнародним стандартам виробництва харчової продукції, причому, зробити це менше, ніж за рік? — з такого запитання розпочав презентацію новозбудованого підприємства Андрій Запісоцький, керівник ТОВ «Дакса Бунге Україна». — Чи можливо в умовах карантинних обмежень у країнах Євросоюзу доставити звідти понад 30 вантажівок з обладнанням для заводу, а його монтаж контролювати через десятки відеокамер, під’єднаних до мережі Інтернет? Чи можливо залучити до роботи кращих фахівців з різних міст країни? Все це вже зроблено, а завод видав першу продукцію.

Сто тисяч тонн кукурудзи перероблятимуть протягом року на новому підприємстві (на знімку), збудованому на околиці села Демківка Тростянецької ОТГ. Сировину закуповуватимуть в аграріїв краю. Для виробництва потрібні тверді сорти качанистої. З такого зерна виготовлятимуть кукурудзяне борошно високої якості, продукти для пивного виробництва. Їх поставлятимуть для великих харчових корпорацій у різних країнах. З такими споживачами уже працюють названі вище компанії, що інвестували кошти у новий завод. Тому 80 відсотків виробів експортуватимуть, решту реалізуватимуть у нашій державі.

Наявність в регіоні такого підприємства стимулюватиме вирощування кукурудзи твердих сортів господарствами.

— Важливо, що у нас вироблятимуть продукцію міжнародних стандартів з сировини, вирощеної нашими аграріями, — наголосив на відкритті підприємства голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.



Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.