Про це заявила перший заступник голови облради Людмила Любім під час відвідин навчальних закладів регіону.

Серед них — Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, в якій навчаються 186 дітей з вадами слуху та розвитку з усієї області. Тут створено всі умови для того, аби учні з особливими потребами мали змогу максимально адаптуватися до життя. Окрім традиційних дисциплін, викладають спецпредмети: індивідуальна слухова робота та українська жестова мова. Випускники досягають хороших результатів — навчаються у вишах, працюють на телебаченні, у театральних студіях, демонструють високі досягнення в спорті. «Тут велика дошка пошани — це гордість і колективу, і Запорізького краю», — зазначив заступник голови облради Владислав Куценко.

Понад півтисячі дітей навчаються в Дніпрорудненській міській спеціалізованій школі «Талант». 17 із них — інклюзивно. Протягом останніх років обласна рада виділила п’ять мільйонів гривень на ремонт котельні. Сьогодні заклад потребує ще майже 44 мільйони на завершення відновлення даху, заміну вікон тощо.

Під час візиту гостей дніпрорудненські школярі отримали подарунок від народного депутата України Юлії Яцик — новий проектор.

Фото прес-служби Запорізької облради.