Незважаючи на те, що будівлі вже понад 35 років, вона має і зовні, і зсередини стильний вигляд.

Як розповів його директор Анатолій Скиданюк, торік лікарі закладу допомогли з’явитися на світ понад тисячі хлопчиків і дівчаток. Тепер тут щорічно зможуть надавати медичну допомогу більш ніж п’яти тисячам пацієнток.

Капремонт тривав цілий рік і став у 63 мільйони гривень, які виділили Європейський інвестиційний банк (52,5 мільйона) і місцевий бюджет (10,5 мільйона). Тут встановили нове медичне обладнання, спеціальні ліжка й кювези для немовлят, сучасні меблі, атмосферу тепла й затишку створюють комунікації.

У пологовому будинку сім відділень, надається допомога під час пологів у семи індивідуальних пологових залах. Також надаватиметься висококваліфікована гінекологічна допомога у двох операційних, де здійснюватимуть ендоскопічні операції й надаватимуть допомогу у збереженні вагітності. Породіллям створено всі умови в комфортних одно- і двомісних палатах.

«Мелітопольський район об’єднує 16 територіальних громад. Пологовий будинок стане місцем народження маленьких жителів Веселівської, Якимівської, Приазовської, Новобогданівської та інших громад. Незабаром мелітопольців стане значно більше, адже на цій території поліпшується вся інфраструктура. Відремонтований пологовий будинок — це не тільки відновлені комунікації й сучасне обладнання, а й затишний будинок, де надають кваліфіковану допомогу й підтримку», — вважає голова обласної ради Олена Жук (на знімку ліворуч).

Народний депутат України Сергій Мінько (на знімку праворуч), котрий брав участь у відкритті, вважає, що подія є знаковою для всього регіону.

«Багатьох із нас об’єднала ідея будівництва нової процвітаючої України, реалізувати яку дають змогу такі глобальні проекти, як програма «Велике будівництво» і «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» ПРООН. Беручи участь у них, працюємо на загальний результат, на ті зміни й перетворення, які бачимо сьогодні. Послідовно й упевнено рухаємося до створення на базі Мелітополя потужного європейського центру субрегіону. Об’єднавши зусилля, крок за кроком, разом зможемо досягти високої мети — створення успішної процвітаючої незалежної України», — впевнений парламентарій.

Цифра

У пологовому будинку працюють 50 лікарів різних спеціальностей. З них 21 — вищої категорії та 18 — I категорії. Є 136 акушерок і медичних сестер, з них 84 відсотки вищої й I категорій.

Запорізька область.

Фото з відкритих джерел.