Про це йшлося під час заходу «Безпечний туризм», який відбувся в Анталії за участі послів іноземних держав. Головна його мета, аби посли особисто пересвідчилися в ефективності усіх заходів у рамках програми безпечного туризму, що свого часу запровадила ця країна.

Міністр культури і туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой (на знімку) розповів про підготовку до літнього сезону 2021 року. Він також наголосив, що Туреччина була однією з перших країн у світі, яка започаткувала «Програму сертифікації безпечного туризму» в червні минулого року. «У 2020 році ми прийняли 16 мільйонів гостей у нашій країні. Безпека туризму була нашим головним пріоритетом протягом останнього року завдяки програмі сертифікації, яка стала однією з найкращих практик у всьому світі. Завдяки безпечним та ефективним заходам, які ми вживали, наша програма сертифікації стала однією з найуспішніших у світі, і тому у нас був успішний сезон». Міністр розповів, що спочатку вони зробили обов’язковою сертифікацію для закладів розміщення з місткістю 30 ліжок і більше, а потім збільшили частоту перевірок, щоб гарантувати, що сертифіковані компанії зберігають свій рівень. На сьогодні в рамках національної програми вакцинації громадяни Туреччини отримали понад 27 мільйонів доз вакцини. «Програма вакцинації, в якій ми надаємо пріоритет працівникам туристичної галузі, пришвидшуватиметься у червні», — зазначив міністр і наголосив, що понад 10 000 сертифікованих туристичних об’єктів по всій Туреччині готові до літнього сезону-2021.

Варто зазначити, що Сертифікат безпечного туризму охоплює всі заклади, з якими контактують туристи, включаючи аеропорти, готелі, ресторани, кафе, культурні, мистецькі та конгресові об’єкти, а також транспорт, тематичні парки, лижні підйомники тощо, у чому могли переконатися посли іноземних держав під час зустрічі.

Фото з доступних джерел.