Це пов’язано з тим, що під час коронавірусних обмежень вони не мали змоги цього робити. Від карантину особливо постраждали діти та підлітки. Адже впродовж останніх півтора року чимало з них, передусім із малозабезпечених сімей, не відвідували школу, майже були позбавлені можливості займатися спортом та іншими своїми захопленнями. Ковід практично відрізав їх від друзів та однокласників.

Тому вирішено надати їм можливість надолужити пропущене та взяти участь у різноманітних соціальних і культурних заходах. Для цього, за повідомленням агентства DPA, Бундестаг ухвалив одноразовий бонус розміром 100 євро на кожну дитину.

Федеральний міністр у справах сім’ї Крістіне Ламбрехт пояснила, що його можна використати для дозвілля, занять спортом чи для того, «що припаде до душі — залежно від настрою».

Гроші будуть автоматично сплачуватися сім’ям, у яких бодай один із батьків отримує допомогу з безробіття, або ця родина має право на інші соціальні виплати — у винаймі житла чи на дитину.

І, звичайно, ці бонуси отримають особи, котрі мешкають у Німеччині на правах біженців та користуються виплатами відповідно до закону про допомогу особам — шукачам притулку. Більшості сімей для цього не потрібно буде навіть подавати окрему заяву.

Бонус на дозвілля стане часткою урядової «Програми надолуження пропущеного після коронавірусу». В такий спосіб федеральний уряд і влада земель мають намір пом’якшити наслідки тривалих обмежень у галузі освіти та дозвілля для дітей і молоді. Серед іншого програма передбачає фінансування репетиторських занять, шкільну соціальну роботу і табори відпочинку. Загалом із бюджету на це спрямовано 2 млрд євро.

Берлін.