Так тут називається омбудсмен, покликаний захищати інтереси простих людей. На думку депутатів від правлячих коаліційних партій, вона «не справлялася зі своїми обов'язками», а також «порушувала закони й конституцію» країни. У чому це конкретно виражалося, ніхто з «обвинувачів» так і не спромігся доладно пояснити. Це зробили за них її заповзяті «захисники» з опозиційної Соціал-демократичної партії. 

Як повідомило інформаційне агентство Agerpres, соціалісти заявили, що народний адвокат різко критикувала владу за її дії під час пандемії. Рената Вебер не раз відзначала, що влада не створила в лікарнях достатньо місць для тих, хто заразився коронавірусом, вказувала їй на брак медичних працівників і погану систему заохочення медиків, які працюють на передовому фронті боротьби з COVID-19, а також за те, що влада вчасно не подбала про закупівлю необхідних вакцин для імунізації населення. Це, мовляв, і стало основною причиною звільнення Р. Вебер.

Але в соціалістів не вистачило голосів для того, щоб відстояти народного адвоката, бо в цієї партії в нинішньому складі парламенту всього 47  мандатів. За звільнення з посади омбудсмена Ренати Вебер проголосували 247 депутатів, проти було всього 32, а один утримався.

Представники Соціал-демократичної партії заявили, що йтимуть до кінця і оспорять відставку омбудсмена в Конституційному суді. Тим більше, що її повноваження мають закінчитися в 2024 році. На думку опозиції, Рената Вебер відмінно справлялася зі своїми обов'язками, рішуче обстоювала права простих людей на всіх рівнях, а тому має продовжити роботу. Адже її сенс і полягає в тому, щоб захищати громадян від свавілля влади й зневажання нею основних прав людини, а отже, і вимушено конфліктувати з нею і нещадно критикувати.